Güncel Haberler

SON HABERLER | Vaniköy’deki kaçak villanın yıkılması kararı! Tartışma yarattı, Bakanlık müdahale etti…

Son dakika haber: Vaniköy’deki kaçak villa için yıkım kararı çıktı. Boğaz’da tartışmalı villa inşaatına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

KAÇAK VİLLA YIKILACAK!

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün yetki alanı içerisinde yer alan Üsküdar Vaniköy’deki Boğaziçi tahmin bölgesinde bazı izinsiz inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş olup, ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmiştir.

“Belirlenen alanda bulunan kaçak ve kaçak yapıların yıkılması ve konut yapılarının genişletilmesi faaliyeti bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin koordinasyonunda gerçekleştirilecek.”

YIKIM BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek yıkım çalışmalarının sabah saatlerinde başladığı görüldü.

KJLJKŞ

ERDOĞAN’IN ‘VANIKÖY’ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vaniköy’deki kaçak villayla ilgili şunları söyledi: “Muhalefetin ne aradığını da görüyorsunuz. Yıllarca bize çevre dersi vermeye çalıştılar, şimdi de parasıyla İstanbul’un en nadide çevre hazinesini sunuyorlar. Gece gündüz ‘liyakat’ üzerinden ahlak “Yerleştikleri belediyeleri 3 ayda aile çiftliğine çevirdiler.”

DASDAF

İMAMOĞLU: “İNSANLARIN YÜZDE 90’I İNANMIYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: “Sokağa çıkın ve ‘Sayın Cumhurbaşkanı şunu söyledi’ deyin, sokaktakilerin yüzde 90’ı inanmayacaktır. “Aksini sorarsan inanırlar” diye yanıtladı.

BAKAN’IN İBB KURUMUNA ELEŞTİRİSİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vaniköy’deki kaçak villa yapımına ilişkin, “Kaçak yapıdaki eklentilerin yıkılması için İBB’ye de yazılı çağrı yapıldı.” İBB’den de kaçak yapıya yapılan eklentilerin yıkılması için yazılı talepte bulunuldu” dedi. diye ekledi.

Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu